Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 nov 2018 / 14:28 uur

Ajax-fans ook dit seizoen niet welkom bij ADO

Ajax-supporters zijn ook voor het volgende duel tegen ADO Den Haag, op 24 februari volgend jaar, niet welkom in het Haagse Cars Jeans Stadion. Het huidige verbod wordt door de gemeente Den Haag verlengd.

Al sinds 2006 worden de Ajacieden geweerd in het stadion van Den Haag. Volgens burgemeester Pauline Krikke zijn er „buitensporig veel agenten” nodig om de wedstrijd veilig te laten verlopen. Dat staat haaks op de plannen van de gemeente, Den Haag wil juist minder agenten inzetten bij voetbalwedstrijden.

Als de agenten bij het stadion zijn, „betekent dat simpelweg dat we minder politie-inzet zullen hebben in de wijken”, aldus Krikke. De burgemeester heeft gesproken met ADO Den Haag, Ajax, de KNVB, de politie en supporters van beide clubs. ADO-supporters zaten echter niet te wachten op bezoek uit Amsterdam, schrijft Krikke.

De Haagse voetbalclub schrijft in een verklaring het besluit van de burgemeester te respecteren. „Wij zijn vanmiddag van het besluit op de hoogte gebracht”, aldus algemeen directeur Mattijs Manders.

„Duidelijk is dat de burgemeester de voor- en tegenargumenten tegen elkaar heeft afgewogen en is, na lang wikken en wegen, tot dit weloverwogen besluit gekomen. We respecteren en begrijpen de beslissing die genomen is. Zeker als blijkt dat een ordentelijk verloop van de wedstrijd niet zomaar gegarandeerd kan worden. Voor een ander besluit blijkt op dit moment geen of onvoldoende draagvlak.”

Demonstratie

Ajax-supporters wilden vorig jaar demonstreren in Den Haag, omdat ze de bekerwedstrijd van hun club tegen SVV Scheveningen niet mochten bijwonen. Die wedstrijd werd in het stadion van ADO gespeeld. Ze bliezen de betoging af toen er werd afgesproken om te kijken of er weer supporters naar uitwedstrijden konden gaan.

Op 2 december speelt Ajax thuis tegen ADO Den Haag. Dan zijn er ook geen Haagse supporters in de Johan Cruijff ArenA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajax-fans ook dit seizoen niet welkom bij ADO
Sluiten