Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Wiet in Canada na legalisatie na één dag uitverkocht

Één dag na de legalisering van wiet in Canada is het al op meerdere plaatsten in het land uitverkocht. Sinds afgelopen woensdag is de drug op meerdere plekken in het land legaal verkrijgbaar. Sindsdien loop het storm bij coffeeshops.

Volgens Canadese media moesten sommige coffeeshops gesloten blijven omdat er al snel sprake was van een tekort. Het was woensdagnacht zo druk dat er al snel grote rijen ontstonden. Alleen al in Ontario, de dichtstbevolkte provincie van het land, is woensdag ruim 500.000 euro aan marihuana verkocht. Ook bestellingen die online werden geplaatst liepen flinke vertraging op.

15 procent van de bevolking

De enorme vraag naar marihuana sinds de legalisatie kwam niet onverwacht. Toch laat SQDC, een overheidsbedrijf dat de verkoop van marihuana reguleert in Quebec, weten dat de verkoopcijfers de verwachtingen overtreffen.

„Het was moeilijk in te schatten hoeveel wiet de winkels moesten inkopen, aangezien de sector 48 uur geleden nog illegaal was” aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Een Canadees statistiekbureau rekende uit dat naar verwachting 5,4 miljoen Canadezen, ongeveer 15 procent van de bevolking, in 2018 wiet gaat kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.