Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 okt 2018 / 04:30 uur

Weinstein wil compromis met beschuldigers

Harvey Weinstein wil met een financiële vergoeding voorkomen dat de vrouwen die hem beschuldigen van seksueel misbruik hem voor de rechter slepen in een civiele rechtszaak. Daarom werkt zijn juridische team op dit moment aan een schikking met de advocaten van de beschuldigers. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Zaad opruimen

Begin november zou een mediation zijn gepland in New York om over meer dan twaalf gevallen te onderhandelen. Daarbij zouden ook beschuldigingen zitten die nog niet in de media zijn besproken. Weinstein wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag, variërend van intimidatie tot verkrachting.

Volgens de krant zal onder meer de zaak van Weinsteins voormalige assistente besproken worden. Zij zegt dat ze gedwongen werd het zaad van de producent op te ruimen na zijn escapades. Ook de advocaten van de actrice Kadian Noble en filmproducente Alexandra Canosa zouden aan tafel zitten.

Speciaal fonds

Het is de bedoeling dat er een fonds komt voor de slachtoffers. De advocaten van de vrouwen willen dat daar meer dan honderd miljoen dollar in komt. Het team van Weinstein, dat bestaat uit advocaten en verzekeraars, zou inzetten op een veel lager bedrag.

De uitkomst van de gesprekken is niet van invloed op de strafzaken die lopen tegen Weinstein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weinstein wil compromis met beschuldigers
Sluiten