Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Vier miljoen euro vanuit Nederland voor Sulawesi

Nederlandse hulporganisaties laten weten vier miljoen euro te geven voor hulpverlening aan de slachtoffers van de natuurramp op Sulawesi. Het aantal slachtoffers is inmiddels opgelopen tot 1558.

Verwoesting

De hulporganisaties halen het geld uit het budget dat ze kregen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Eerder had minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) al een miljoen beschikbaar gesteld aan het Rode Kruis, voor de acute hulpverlening. Ook kan er gedoneerd worden op Giro 555. Er wordt nog hard gewerkt om duidelijk te krijgen wat er allemaal nodig is in het gebied.

Vorige week vrijdag werd het Indonesische eiland Sulawesi verrast door een aardbeving en een tsunami. De aardbeving zorgde voor verwoesting en de tsunami maakte die compleet. Er worden nog steeds mensen vermist en het dodental blijft stijgen. Vooral de stad Palu is zwaar getroffen, hoewel er inmiddels ook herstelwerk wordt verricht. De elektriciteit werkt weer op veel plaatsen en een aantal winkels en banken hebben de deuren geopend.

Elf landen hebben vliegtuigen met hulpgoederen naar het rampgebied gestuurd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.