Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 9 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Titanenstrijd: wie wordt de dikste beer van Alaska?

Bruine beren eten in deze tijd van het jaar hun buikje rond om zich klaar te maken voor de winterslaap. In de maanden september en oktober zijn ze op hun topgewicht én zeer fotogeniek.

Een wildreservaat in de Amerikaanse staat Alaska organiseert de #fatbeerweek, dit is een zinderende afvalrace met een knock-out-systeem waarin de ‘dikste beer van 2018’ wordt verkozen. En dinsdag is de finale tussen Beadnose en Jumbojet!

Monday #FatBearWeek recap:Over the winter, bears may lose one third of their body mass. Both of today's contestants…

Posted by Katmai National Park & Preserve on Monday, October 8, 2018

409 Beadnose vs 747 ‘Jumbojet’

De finale gaat tussen twee zwaargewichten. In de ene hoek staat Beadnose, een vrij blond exemplaar die van lekker eten houdt. Hij heeft dit jaar keihard geschranst voor zijn finaleplekje want in de lente was hij vrij bescheiden van formaat. Toch laat Beadnose zien dat je met de juiste toewijding toch erg ver kunt komen.

Tegenover Beadnose staat beer 474. Hoewel ze alleen maar een nummer heeft, vergelijken ze haar met een ‘jumbojet’. De blubberbuik van deze dame raakt bijna de grond en ze komt nauwelijks meer vooruit. Ze schakelde zelfs de gedoodverfde favoriet en winnaar van vorig jaar Otis uit in de kwartfinale.

Er kan tot en met dinsdagavond gestemd worden op een van deze twee giganten en dan weten we wie de winnaar van de fatbeerweek wordt. Stemmen kan via de Facebookpagina van het natuurreservaat.

Beadnose

Jumbojet

Enkele afvallers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.