Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 okt 2018 / 04:54 uur

Theresa May ontmoet koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander spreekt woensdag met de Britse premier Theresa May. Het is de tweede en laatste dag van het staatsbezoek van het koningspaar aan het Verenigd Koninkrijk.

Zakelijke lunch

May heeft koning Willem-Alexander en koningin Maxima een lunch aangeboden in haar ambtswoning op Downing Street 10. Ze heeft het Nederlandse koningspaar dinsdag al even kort gezien. Ze was namelijk ook aanwezig bij de welkomstceremonie op Horse Guards Parade, bij de toespraak van de koning in het parlement en bij het staatsbanket in Buckingham Palace.

Verder wordt aandacht besteed aan de succesvolle voortzetting van de handelsbetrekkingen, ook wanneer de Britten in maart volgend jaar uit de EU stappen. Na een ontbijt bij de Lord Mayor of the London City Corporation wordt in Mansion House een aantal Nederlandse en Britse innovatieve projecten bekeken.

Orde van de Kousenband

Het koningspaar bezoekt ook het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland, dat in de Theems ligt afgemeerd naast de HMS Belfast. Nederlandse en Britse mariniers, die al 45 jaar samenwerken, zullen hun kunnen demonstreren.

In de loop van de middag zijn de koning en koningin terug op Buckingham Palace om afscheid te nemen van koningin Elizabeth. Als dertiende Oranje uit de geschiedenis heeft de Britse vorstin Willem-Alexander benoemd tot ridder in de Orde van de Kousenband. In 1612 was stadhouder prins Maurits de eerste.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Theresa May ontmoet koning Willem-Alexander
Sluiten