Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Stints waarschijnlijk nog maanden in de garage

De stints blijven naar alle waarschijnlijkheid tot het einde van het jaar nog in de garage staan. Donderdag diende het kort geding dat kinderopvang Het Kinderstraatje uit Almere had aangespannen.

Tijdens het kort geding bleek dat het onderzoek naar de veiligheid van de elektrische bolderkar tot zeker de jaarwisseling duurt. Tot die tijd wordt de stint niet gebruikt door de buitenschoolse opvang, de voornaamste afnemer van de kar.

Geen alternatieven

De eigenares van het Kinderstraatje probeerde voor de rechter af te dwingen dat ze haar stint mag blijven gebruiken om kinderen van en naar school en sportclubs te brengen. Nu geldt er een verbod op het gebruik, nadat er twijfels waren over de veiligheid. Volgens de eigenares, Michelle van Zundert, zijn er voor haar eenmanszaak vrijwel geen alternatieve vervoersmiddelen. Van Zundert is bang dat ze binnenkort niet meer aan haar verplichten naar de ouders kan voldoen, aldus haar advocaat.

De beslissing van minister van Cora van Nieuwenhuizen is volgens de advocaat te drastisch. Op 1 november wordt er uitspraak gedaan.

Woensdag werd bekend dat van Nieuwenhuizen bewust informatie over de stint heeft achtergehouden, ze heeft de Tweede Kamer niet voldoende geïnformeerd. Dat bleek uit onderzoek van RTL Nieuws.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.