Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Stint Oss werd meerdere keren gerepareerd

In nog geen anderhalf jaar tijd moest de Stint uit Oss vier keer worden gerepareerd. Drie keer moest de accu vervangen worden en één keer de gashendel, meldt de Telegraaf.

‘Foute batch’

De problemen zouden niet uitzonderlijk zijn geweest, zegt Edwin Renzen, eigenaar van Stint, tegen de krant. De accu die drie maal vervangen moest worden, kwam volgens Renzen uit een ‘foute batch’. Er zat een productiefout in de batterijen. „Voordat je daar achter bent, ben je drie sets verder." Ook bij de gashendel was sprake van een ‘foute lading’.

Toch is het maar een toevalligheid dat nou juist deze Stint, die sinds de zomer van 2017 rijdt, vier keer geopereerd moest worden, vertelt Renzen. „De Stints van deze leeftijd zijn ontzettend stabiel."

Minister Cora van Nieuwenhuizen van infrastructuur besloot maandagavond dat Stint niet meer de openbare weg op mogen. Een kinderdagverblijf uit Almere is inmiddels naar de rechter gestapt vanwege het verbod. Renzen wil eerst met het ministerie om tafel, voordat hij juridische maatregelen neemt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.