Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Ryanair-passagier maakt excuses voor racisme

De vliegtuigpassagier die onlangs in een Ryanair-toestel flink los ging op een getinte medepassagier, heeft nu zijn excuses aangeboden. Dat deed hij in een interview met de Britse zender ITV.

Woedeaanval

David Mesher, de man in kwestie, biedt zijn excuses aan aan de 77-jarige Delsie Gayle en zegt zijn gedrag te betreuren. Mesher schold Gayle uit op de vlucht en noemde haar onder andere een ‘ugly black bastard’ en ‘stomme koe’. Dat deed hij nadat Gayle niet snel genoeg op stond om hem erlangs te laten. „Ik ben waarschijnlijk een beetje mijn geduld verloren", aldus Mesher. „Ik ben normaal gesproken echt geen racist, dit was een woedeaanval."

Gayle accepteert het excuus echter niet. „Natuurlijk moet je vergeven en vergeten, maar het gaat nog wel even duren voordat ik hier overheen kom. Ik ben alleen maar aan het huilen en ik kan niet slapen." Haar dochter vult aan: „Hij zegt wel dat hij geen racist is, maar hij zou niet dit soort woorden gebruiken als hij geen racist was."

Gayle uit ook kritiek op Ryanair, die volgens hen nog steeds contact met ze moet opnemen. Ryanair zegt dat dat al gebeurd is en dat ze al excuses hebben aangeboden.

Het incident vond plaats op 19 oktober, op een vlucht van Barcelona naar Londen Stansted.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.