Metro
Metro Nieuws 5 okt 2018 / 14:46 uur

Qmusic-dj Fien is 5,5 jaar ‘schoon’ en deelt verhaal

„Mag ik van mezelf na zoveel jaren schoon zijn, nog toegeven dat kanker dagelijks invloed heeft op mijn leven?”, schrijft Qmusic-dj Fien Vermeulen vrijdagmiddag op haar Instagram. De dj kreeg op haar 21e lymfeklierkanker en is nu precies vijf en een half jaar schoon.

„Als je niet meer kaal bent, je leven hebt opgepakt, een baan hebt, weer voor jezelf kan zorgen en zoveel hebt om gelukkig mee te zijn, voelt dat soms van niet. Erover praten wordt moeilijker, een gesprek starten over wat je voelt al helemaal. Ik wil niet dat mensen denken: heb je haar weer. Maar het is er wel.”

‘Een Fien voor, tijdens en na’

De angst dat de kanker terugkomt is door de jaren heen meer naar de achtergrond verplaats, vertelt Vermeulen. „Daar ben ik dankbaar voor. Maar vanaf het moment dat ik op mijn 21e kanker kreeg, lijkt het wel alsof ik een Fien voor, tijdens en na ben geworden. Ik vind het moeilijk om die drie met elkaar te vereenzelvigen.”

Ze schrijft dat ze zich vervolgens afvraagt wie ze dan precies is. Want erover praten is lastig, omdat ze anderen er niet mee wil lastig vallen.

Vermeulen roept daarom ex-patienten en hun naasten op. „Blijf een gespreksopening zoeken. Dat doet mijn dokter altijd en mijn mama doet dat ook. Een week geleden kreeg ik van haar een kaartje in de bus. Er stond op: If you don’t know where you’e going, any road will take you there.”

View this post on Instagram

5.5 jaar 🍀Voor het eerst twijfelde ik of ik dit moest delen na deze controle. Mag ik van mezelf na zoveel jaren schoon zijn nog toegeven dat kanker dagelijks invloed heeft op mijn leven? Als je niet meer kaal bent, je leven hebt opgepakt, een baan hebt, weer voor jezelf kan zorgen en zoveel hebt om gelukkig mee te zijn, voelt dat soms van niet. Er over praten wordt moeilijker, een gesprek starten over wat je voelt al helemaal. Ik wil niet dat mensen denken: heb je haar weer. Maar het is er wel. De angst dat het terugkomt is door de jaren heen steeds een stukje meer naar de achtergrond verplaatst, daar ben ik dankbaar voor. Maar vanaf het moment dat ik op mijn 21e kanker kreeg, lijkt het wel alsof ik een Fien voor, tijdens en na ben geworden. Ik vind het moeilijk om die 3 met elkaar te vereenzelvigen. Wie ben je dan? Ik weet het soms niet en kan in paniek raken als ik me bedenk dat ik geen idee heb wat ik nou allemaal aan het doen ben en wil zijn. Juist iets om over te praten natuurlijk. Dus als ambassadeur van KWF geef ik hier het goede voorbeeld, voor alle ex patiënten en hun naasten: blijf een gespreksopening zoeken. Mijn liefste dokter Fijnheer doet dat door altijd minimaal een half uur uit te trekken terwijl hij eigenlijk maar 10 minuten heeft. Mijn mama doet dat ook. Een week geleden kreeg ik van haar een kaartje in de bus. Er stond op: If you don't know where you're going, any road will take you there. Dankjewel, dat je er bent en me blijft volgen in waar ik ook zit met mijn gedachten ♥️

A post shared by Fien Vermeulen (@fienvermeulen) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Qmusic-dj Fien is 5,5 jaar ‘schoon’ en deelt verhaal
Sluiten