Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 30 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Poolonderzoeker steekt collega neer om spoilers

Dat spoilers iemand tot waanzin kunnen drijven wordt maar weer eens bewezen in het afgelegen onderzoekscentrum Bellingshausen op Sint George Island, Antartica.

Een Russische wetenschapper ging een collega met een keukenmes te lijf omdat hij helemaal gek werd van de man die hem altijd het einde verklapte van alle boeken die hij aan het lezen was. Dit verklaarde hij tegen de Russische rechercheurs die hem vroegen waarom hij zijn collega had neergestoken, zo schrijft The Sun.

Het onderzoekscentrum in de winter ©Wikimedia Commons

IJskoude primeur

De 55-jarige Sergey Savitsky en 52-jarige Oleg Beloguzov waren allebei fervente lezers, al vier jaar lang verbleven zij op het koudste en eenzaamste continent van de planeet. Na flink veel wodka gedronken te hebben, brak er iets bij Savitsky en ging hij over op geweld.

Het slachtoffer liep een nare steekwond in de buurt van zijn hart op en is overgebracht naar een intensive care op het Chileense vasteland. Hij zal volledig herstellen van het incident. Savitsky is terug naar Rusland gevlogen waar hij in St. Petersburg onder huisarrest is geplaatst. Hij wordt aangeklaagd voor poging tot moord.

Een primeur heeft het tweetal in elk geval wel te pakken, er heeft nog nooit een poging tot moord plaatsgevonden op Antartica. Hoe de zaak zal aflopen is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.