Metro
Metro Nieuws 17 okt 2018 / 10:33 uur

Politie pakt jager op omdat hij op mensen schoot

Een jager is woensdag aangehouden door de politie omdat hij met hagel op een 17-jarige jongen zou hebben geschoten. Ook wordt hij ervan verdacht de auto van een 45-jarige vrouw met hagel te hebben geraakt. De man, afkomstig uit de gemeente Goes, heeft een jachtakte. Daarom mag hij wapens in zijn bezit hebben.

Op 2 oktober vond de eerste beschieting plaats. Toen raakte hij de jongen die op zijn scooter reed. De jongen raakte daarbij gewond aan zijn benen. Vorige week donderdag was de auto van de 45-jarige vrouw het doelwit. Het resultaat van die beschieting was dat er deukjes in de auto zitten en schade aan de lak.

Kenteken

De vrouw zag een man met een geweer bij een auto staan en noteerde het kenteken. Daarmee kon de politie de jager traceren. Hij is naar een politiecellencomplex gebracht voor verhoor. Hem wordt poging tot zware mishandeling ten laste gelegd.

Agenten hebben in zijn woning acht jachtgeweren in beslag genomen. Zijn exacte woonplaats wordt niet bekendgemaakt om privacyredenen. „Zoveel jagers wonen daar niet, dus men zou dan direct weten om wie het gaat", aldus een politiewoordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie pakt jager op omdat hij op mensen schoot
Sluiten