Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Petite Halloween: Stop verheerlijken dood en verderf

„Dit feest promoot zich als een angstaanjagend bloederig feest. Ik zet mijn vraagtekens waarom een vredige stad als Zoetermeer de ruimte geeft voor het verheerlijken van dood en verderf”, staat er beschreven in een petitie tegen het jaarlijkse Halloweenfeest in Zoetermeer.

Zoetermeer noemt zichzelf dé Halloweenstad. „Op elke hoek van de straat kan er een zombie, heks of seriekiller staan die jou de stuipen op het lijf wil jagen”, aldus In De Buurt Zoetermeer. Initiatiefnemer Ben Besuijen (34) heeft moeite met „bepaalde geesten die een rol spelen bij Halloween. Van de demonen die genoemd worden bij Halloween weet je dat ze niet van God zijn. Ze zijn van de duisternis. Je moet daar je handen van afhouden”, laat hij weten aan het Reformatorisch Dagblad. 

Het is al erg genoeg

Besuijsen vervolgt de petitie: „Ik verzoek u dit geplande feest te beëindigen én niet jaarlijks terug te laten keren. Het is al erg genoeg dat:

  • Dagelijks mensen sterven door oorlog.
  • Anders denkenden in sommige landen worden onthoofd.
  • Mensen levend in brand worden gestoken.
  • Bloedige terreuraanslagen worden gepleegd. 
  • Slachtoffers van geweldig in angst leven.” 

Overgewaaid uit Amerika

Volgens de organisatie, DN Leisure, heeft het feest niets met geloof te maken. „Het is overgewaaid uit Amerika en het is inmiddels in Nederland en Europa echt een fenomeen”, aldus Mark Merckens tegenover Editie NL „We organiseren het al jaren en er komen 30 tot 40 duizend bezoekers op af. Wat ons betreft gaat dat ook dit jaar weer gebeuren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.