Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 22 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Pas vrijgelaten man jat bak op parkeerplaats bak

De politie van Topeka in de Amerikaanse staat Kansas heeft een man aangehouden vanwege het stelen van een auto op de parkeerplaats van een gevangenis.

Saillant detail; de verdachte werd diezelfde dag nog vrijgelaten uit diezelfde gevangenis, zo meldt een lokale radiozender.

Retourtje tralies

Op zondagmiddag kreeg de Topeka Police Department een melding binnen van een vermist voertuig. Toen zij de beveiligingsbeelden erbij pakten, stuitten zij op de 33-jarige Kevin E. Jones. Jones werd diezelfde ochtend vrijgelaten en bleek weinig geleerd te hebben van zijn tijd achter de tralies. Meteen na zijn vrijlating ontvreemde hij een auto.

En het bleef niet bij alleen een autodiefstal. Even later kwam er nog een melding binnen, dit keer ging het om een inbraak in een voertuig. Dit ging echter niet helemaal volgens plan, de verdachte werd door de eigenaar en een aantal omstanders overmeesterd.

Eenmaal ter plaatse bleek deze verdachte niemand minder dan Jones te zijn. Lang heeft hij niet van zijn vrijlating kunnen genieten. De man is aangehouden en moet zich binnenkort verantwoorden voor diefstal van een motorvoertuig, poging tot inbraak en vandalisme.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.