Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 4 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Parkeerwacht Schiphol ‘leent’ huis vakantiegangers

Bij valet parking verwacht je dat je je sleutel in veilige handen zijn. Toch liep het dit keer iets anders af. Een medewerker van een bedrijf dat parkeerservice aanbiedt bij Schiphol heeft na het ontvangst nemen van de autosleutels intrek genomen in een huis van vakantiegangers.

De politie kreeg maandagavond laat een melding van een oplettende buurman in Gorredijk. Hij zou op het huis van de buren passen tijdens hun vakantie, maar hij zag ineens licht branden, meldt Omroep Fryslan.

Toestemming gekregen

Tot zijn verbazing deed er een man open die vertelde dat hij toestemming van de bewoners had om in de woning te verblijven omdat hij zelf geen huis heeft. De sleutels van het huis zaten vast aan de autosleutels en omdat alle gegevens bekend waren is de man samen met zijn vriendin naar het huis van de vakantiegangers gereden. Het zou gaan om een 32-jarige man en een 30-jarige vrouw.

Het verhaal werd uiteraard gecontroleerd bij de vakantiegangers en er kwam meteen naar voren dat dit niet het geval was.

De politie is een kijkje gaan nemen een heeft het stel dat in het huis ‘logeerde’ aangehouden en meegenomen voor verhoor en onderzoek. In de woning zijn drugs van de verdachten aangetroffen. Mogelijk heeft de man van meerdere woningen gebruik gemaakt, terwijl de eigenaars op vakantie waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Parkeerwacht Schiphol ‘leent’ huis vakantiegangers
Sluiten