Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Oproep Taylor Swift zorgt voor piek kiesregistratie

Nadat zangeres Taylor Swift op haar Instagram bekend maakte wel politieke kleur zij kiest, is het aantal mensen dat zich heeft laten registreren als kiezer voor de tussentijdse verkiezingen op 6 november flink gestegen. Binnen 24 uur nam het aantal kiezers dat zich in de maand augustus aanmeldde toe tot 56.669. Dat betekent dat er binnen 24 uur 65.000 nieuwe kiezers bij zijn gekomen.

Stemrecht

De zangers kondigde afgelopen zondag op haar Instagram aan bij de tussentijdse verkiezingen op de democraten te gaan stemmen. Tevens riep ze haar fans op gebruik te maken van hun stemrecht en zich te laten registreren als kiezer.

Niet alleen in haar thuisstaat Tennessee, maar ook in de rest van het land zorgde dit voor een piek in het aantal inschrijvingen. Swift verklaarde dat ze het liefst op een vrouw zou stemmen, maar dat de Republikeinse Marsha Blackburn die in haar thuisstaat op de lijst staan, niet dezelfde normen en waarden vertegenwoordigt.

Doodeng

„Haar stemgedrag in het Congres vind ik doodeng. Ze stemde tegen gelijke betaling voor vrouwen, tegen een wet die vrouwen moet beschermen tegen huiselijk geweld, ze vindt dat bedrijven homo’s mogen weren als klant en ze gelooft niet dat zij mogen trouwen. Dat zijn niet mijn Tennessee-waarden”, aldus de zangeres.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.