Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Opnieuw een handgranaat gevonden in Amsterdam

Er is opnieuw een handgranaat gevonden in Amsterdam. Dit kaar zou er bij het Bijlmerplein een liggen. De politie kreeg rond 4.00 uur in de nacht meldingen over schoten. Daarna reden meerdere auto’s weg, meldt de politie. Inmiddels is het explosief onschadelijk gemaakt.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen ze een voorwerp liggen dat sterk op een handgranaat leek, laat een agent weten aan NOS. Ook zeggen ze niet het idee te hebben dat de granaat voor een bepaald pand bedoeld was. De granaat is door een explosievenverkenner van de politie onderzocht. De omgeving is afgezet.

Derde

Of er daadwerkelijk geschoten is, moet ook nog blijken. Er zijn in ieder geval geen kogelgaten of hulzen gevonden, bleek na onderzoek. De recherche bestudeert camerabeelden van het gebied, om erachter te komen hoe het explosief er terecht is gekomen.

Het is de derde granaat in drie dagen die in Amsterdam wordt gevonden. In de nacht van dinsdag op woensdag was het raak bij zowel een hotel aan het Vondelpark, als bij een bedrijf in Zuidoost. Het betrof toen twee andersoortige explosieven, waardoor de politie geen verband vond tussen beide granaten. Ook tussen de eerdere incidenten en deze is geen verband te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.