Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 2 okt 2018 / 15:50 uur

Ontvoerde Vlaamse jongen teruggevonden in Nederland

Een 11-jarige jongen uit België die sinds zondagmiddag vermist werd, is dinsdagmiddag in Nederland aangetroffen. Dit meldt Childfocus. Zijn vader, die ervan wordt verdacht hem ontvoerd te hebben, gaf zichzelf aan op een politiebureau in het westen van de provincie Noord-Brabant.

Zoekactie

In België werd groot alarm geslagen nadat de jongen uit Landen bij een vriendje was gaan spelen en toen door zijn biologische vader, met wie hij een contactverbod heeft, werd opgehaald. Hij zou door de man ontvoerd zijn en Childfocus sprak van een verontrustende zaak.

Er werd groot alarm geslagen en een nationaal opsporingsbericht uitgebracht. De jongen woont in een pleeggezin en mag helemaal geen contact hebben met zijn 55-jarige vader. Het tweetal heeft enige tijd samen ‘in de buurt van Breda’ doorgebracht tot de vader zichzelf aangaf bij de Nederlandse politie. Het kind is overgedragen aan Jeugdzorg en is in goede gezondheid.

De vader is aangehouden en zal zich moeten verantwoorden voor de rechter. Jeugdzorg zorgt ervoor dat hij snel met zijn pleegouders in België herenigd zal worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontvoerde Vlaamse jongen teruggevonden in Nederland
Sluiten