Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek verkrachtingszaak Ronaldo heropend

Het politieonderzoek naar de zaak waarin Cristiano Ronaldo verdacht wordt van een verkrachting in 2009 in Las Vegas, is heropend. In een kort persbericht heeft de politie van Las Vegas laten weten dat de Amerikaanse recherche op basis van informatie van het slachtoffers opnieuw aan de slag is gegaan.

De politie in Las Vegas maakte nog wel bekend dat op 13 juni 2009 een melding was binnengekomen over een seksueel misdrijf. Op dat moment kon het slachtoffer geen informatie geven over de plaats waar de verkrachting had plaatsgevonden en evenmin een beschrijving geven van de verdachte. Een medisch onderzoek werd nog wel uitgevoerd, aldus de politie.

‘Nepnieuws’

Het Duitse magazine Der Spiegel meldde vorige week dat een Amerikaanse vrouw een zaak begint tegen de 33-jarige Portugees omdat zij in een hotel in Las Vegas tegen haar wil in seks zou hebben gehad. ,,Het is allemaal onzin. Het is nepnieuws", reageerde de huidige aanvaller van Juventus. ,,Ze wil gewoon mijn naam gebruiken om zo beroemd te worden. Dat soort dingen gebeuren. Ik ben een gelukkig man en er is niets aan de hand."

Het slachtoffer zou circa 325.000 euro hebben ontvangen van Ronaldo om het misdrijf stil te houden. Volgens de vijfvoudige wereldvoetballer van het jaar zou de seks met wederzijdse instemming hebben plaatsgevonden.

Gehackte e-mail

Volgens Der Spiegel is de vrouw nu toch een zaak begonnen vanwege eerdere onthullingen van Football Leaks. In een (gehackte) e-mail aan zijn advocaat beschreef Ronaldo de bewuste nacht. ,,Ze zei herhaaldelijk ‘nee’ en ‘stop’, maar ik wilde niet luisteren.”

De Amerikaanse Kathryn Mayorga zegt nog precies te weten wat hij destijds zei. ,,Na de daad vroeg hij aan mij of ik veel pijn had. Hij verontschuldigde zich en zei: ik ben voor 99 procent goed, ik weet alleen niet wat ik aan moet met die ene procent."

Ronaldo heeft inmiddels via zijn advocaat in Duitsland het Duitse tijdschrift aangeklaagd. Zijn raadsman spreekt van één van de grootste schendingen van privacyrechten van de laatste jaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.