Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 29 okt 2018 / 13:15 uur

‘Nederlandse drugscrimineel geliquideerd in Spanje’

Een 33-jarige Nederlander is bezweken aan zijn verwondingen nadat hij zaterdag werd neergeschoten in het Spaanse Torremolinos. Het zou gaan om de Utrechtse drugscrimineel Hamza Ziani, meldt De Telegraaf.

Ziani zou een van de hoofdrolspelers zijn geweest in een felle cocaïneoorlog die al jaren gaande is in Utrecht en omgeving. De criminele organisatie waar hij voor werkte, zou jacht hebben gemaakt op een van de meest gezochte misdadigers van Nederland: Ridouan Taghi. Momenteel staat Taghi op de Nationale Opsporingslijst. Justitie loofde eerder dit jaar 25.000 euro beloning uit voor tips die leiden tot de arrestatie van Taghi.

Zeven schoten

Ziani zat in een restaurant te eten met een vrouw en een buitenlands echtpaar toen een gemaskerde man op hem af liep en hem in zijn hoofd en bovenlichaam schoot. De schutter zou zeven schoten op Ziani hebben afgevuurd, waarvan vier zijn hoofd hebben geraakt.

Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij na een spoedoperatie overleden.

Bekende crimineel

Ziani was ook een bekende van de Spaanse politie. Ongeveer een maand geleden werd hij aangehouden in verband met de vondst van explosieven in Marbella. Na het betalen van een borgsom was hij vrijgelaten.

De schutter is gevlucht. Volgens getuigen werd hij opgewacht door een medeplichtige in een voertuig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nederlandse drugscrimineel geliquideerd in Spanje’
Sluiten