Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 8 okt 2018 / 18:38 uur

Moord opgelost dankzij Fitbit-horloge

Een Fitbit-sporthorloge heeft gezorgd voor de oplossing van een moordzaak in Californië. In eerste instantie leek het erop dat het 67-jarige slachtoffer zelfmoord had gepleegd, maar uiteindelijk bleek haar 90-jarige stiefvader haar te hebben vermoord.

De politie kwam achter de moord door de smartwatch van de vrouw. Het gaat om Karen Navarra, die half september dood werd gevonden in haar huis in San Jose. Ze zat in een stoel aan tafel met een steekwond in haar hals en wonden op haar hoofd. In haar rechterhand had ze een groot keukenmes. Een collega vond de vrouw, nadat ze niet naar werk gekomen was.

Hartslag

De politie onderzocht haar Fitbit-horloge. Uit informatie die daarop stond bleek dat de vrouw vijf dagen eerder opeens een hartslag had die omhoog schoot, halverwege de middag van 8 september. Acht minuten later stopte haar hart voorgoed.

De politie controleerde bewakingsbeelden van de camera’s die de vrouw thuis had en zag daarop dat op het moment van de verhoogde hartslag, de auto van haar stiefvader op dat moment op de oprit van het huis stond. Dat maakte de man verdachte, waarna de politie op onderzoek uit ging en bij hem thuis kleding met bloedvlekken vond.

Pizza

Aanvankelijk ontkende de stiefvader de moord en zei hij dat hij een pizza naar haar huis had gebracht en dat ze met hem naar de voordeur was gelopen toen hij vertrok. Uit de Fitbit bleek echter dat zij op dat moment al dood was. Vijf minuten nadat haar laatste hartslag te zien was, verliet de man het huis. Toen agenten hem met dat feit confronteerden, hoorden ze de stiefvader ‘ik ben erbij’ mompelen toen ze de verhoorkamer even verlieten.

De stiefvader zit nog altijd vast en wordt aangeklaagd voor moord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moord opgelost dankzij Fitbit-horloge
Sluiten