Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 6 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Moeder laat kind middenin vliegtuig op het potje

Een foto van een vliegtuigpassagier gaat wereldwijd viral, omdat het tafereel dat op de foto te zien is nogal ongebruikelijk is. Een andere passagier liet namelijk haar kind tijdens de vlucht in het gangpad op het potje gaan, in plaats van dat ze met haar kleintje naar de wc ging.

„Tip voor ouders die aan het reizen zijn: gebruik het toilet voor uw kind", begint het onderschrift van de foto die een anonieme bron op Instagram plaatste en die inmiddels over de 9000 likes heeft. De persoon die de foto plaatste geeft uitleg bij het plaatje, waarop het kindje in kwestie en de moeder vervaagd zijn.

In het gangpad

Het beeld zegt echter genoeg: een kindje zit middenin het gangpad van het vliegtuig op een potje om zijn of haar behoefte te doen. „De moeder bracht een eigen potje mee aan boord, zet dat middenin het gangpad om het potje door het kind te laten gebruiken in het zicht van alle passagiers en bemanning", vertelt de plaatser.

„Toen de bemanning dit zag en tegen de vrouw zei dat ze dat niet kon doen en het onbezette toilet moest gebruiken, was haar antwoord: ‘I don’t give a sh*t’."

Raar incident

Er is verder niet bekend wie er aan boord van de vlucht zaten, om welke luchtvaartmaatschappij het ging en waar de vlucht naartoe ging. In het onderschrift schrijft de persoon die de foto deelde dat het niet de bedoeling is om het kind tot schande te brengen, maar meer om een nogal raar incident te showen.

En dat het een beetje gek is, daar zijn veel Instagrammers het mee eens. „Dit is walgelijk", reageert iemand. „Sommige mensen denken echt alleen maar aan zichzelf, kijk naar haar reactie. Vieze vrouw", reageert een ander.

Steun

Maar de moeder kan ook op steun rekenen: „Ik ben het er mee eens dat de moeder van deze peuter onbeleefd was, maar je kunt op de foto duidelijk zien dat het toilet niet zo dichtbij was en als het op peuters aankomt die zeggen dat ze moeten poepen telt iedere meter. Anders poept de peuter in zijn broek en zou de geur voor eeuwig zijn blijven hangen en dan zou de poep ook nog eens overal kunnen gaan zitten!"

„Wat vinden jullie dan van mensen die scheten laten in het vliegtuig? Moeten die daar ook verantwoordelijk voor worden gehouden? Zij zijn volwassen en zich helemaal bewust van wat ze doen. Niet zoals 2-jaar oude kindjes die misschien niet eens weten wat het toilet is."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.