In het nieuws

Michiel Huisman over z'n nieuwe en 'bloédenge' serie

Michiel Huisman, de succesvolle acteur die meer dan lekker bezig is, daar over de oceaan / ANP

Foto van 'Iris Hermans'

12 OKT 2018

Metro’s Iris kreeg vijftien minuten met ’s lands-beste (en mooiste)-acteur-abroad Michiel Huisman. Hij speelt de hoofdrol in The Haunting of Hill House, de nieuwe angstaanjagend goede horrorserie op Netflix, maar is zelf ‘spook-sceptisch’ en verklapte iets wat niemand anders van hem weet....

Bloedeng...

,,Ik vond hem bloédeng”, roept een cameraman met overslaande stem en hij trilt nog wat na. Niet Michiel Huisman, sust hij snel, (,,die is dus echt knap”), maar de allernieuwste horror-serie op Netflix, The Haunting of Hill House. Alle journalisten die op deze regenachtige grijze ochtend, een slechtweertje dat past bij de griezelige serie, in het chique Amsterdamse Soho House present zijn, hebben van tevoren al (minimaal) twee afleveringen gezien, zodat goed beslagen ten ijs het interview in kan worden gaan. Voor de wachtenden, want ‘niets loopt volgens het programma’, volgens de crew, zijn er muffins, XL chocoladecroissants en wifi en dan geeft een dame in wollen pantertrui een seintje.

Klaar voor de start

You’re expected... prijkt in priegelgriezelletters op de ‘serieposter’ die voor de interviewroom is neergezet. Gelukkig maar. Neergeploft in een riante fauteuil, kijk ik rond in het vertrek dat zo uit de jaren zestig lijkt te komen. Op het tafeltje een glas water en gingerale voor Michiel, achterin twee Netflix-dames die alles in goede banen leiden, en nauwlettend de tijd bijhouden. Vijftien minuten krijg ik met Michiel Huisman en die gaan nú in. De deur zwaait open. ,,Goedemorgen!” begroet de acteur me opgewekt en geeft een hand die past bij zijn persoonlijkheid zoals ik die ken van het beeldscherm. Na mijn onhandige vergelijking met avocado’s die ik eet als comfortfood, net zoals ik ook heel ontspannen van hem word als ik naar hem kijk (‘comfortwatch’) en waar hij wel om kan lachen -,,en bedankt voor dit erg bijzondere compliment!”- gaan we van start.

Geen griezelfan

Van nature is hij geen fan van bovennatuurlijke horrorfilms of -series. ,,Ik vind ze vooral heel eng. Maar deze serie kon ik goed kijken, hoor... Ik wist al precies wat komen ging!” Toen hij het script las, wist hij meteen: ja, ik wil! Hij voelde een klik met zijn personage Steven, die net als hij zelf sceptisch ten opzichte van geesten is. Steven gelooft er, in elk geval in de eerste twee afleveringen, allesbehalve in, maar verdient wel z’n geld met spookverhalen schrijven. Een geest is dat wat je er zelf van maakt, zegt hij in de eerste aflevering, ,,een herinnering, een angst, een ...” Een mooi personage om te spelen, vindt Huisman. ,,Z’n broers en zussen haten Steven omdat hij hun nachtmerries uit hun jeugd als het ware verkoopt, terwijl hij ze helemaal niet gelooft. Hij oogt als de meest stabiele van de familie, maar er gaan een heleboel dingen gebeuren waardoor dat dunne masker afvalt en ook hij z’n angsten onder ogen komt.”

Still uit de serie van Netflix

Als eerste

Huisman, die daar over de oceaan net even anders dan in Nederland wordt genoemd, ‘Mikhiel’, ,,dat is ooit een keer begonnen, en daarna heet je dus gewoon zo”, is de allereerste naam die op je beeld verschijnt in de begintune. Dat moet vast een dikke kick geven, toch? ,,Ach ja...” Een glimlach verschijnt op z’n gezicht en hij weegt z’n woorden zorgvuldig. ,,Als dat al zo zou zijn, zou ik dat niet durven toe te geven.” Maar het is niet zo dat er tussen de acteurs om gescissord is of dat het een random keus is, wie als eerste in beeld komt, beaamt hij, ,,daar zijn zeker wel gesprekken aan voorafgegaan.” In de serie speelt het zogenaamde Forever House een belangrijke rol: het perfecte huis waar je voor altijd zou willen wonen. Zijn eigen Forever House zou ‘sowieso op een strand zijn”, daar hoeft hij geen seconde na te denken en de acteur droom even weg. ,,Het zou een supermodern ding op het strand zijn, een kubus van glas.” Hij droomt nog verder weg, ,,nee, een réchthoek met nog een rechthoek erbovenop.”

Still uit de serie van Netflix

Wenkbrauwartiest?

De (zeer) oplettende kijker kan het niet ontgaan dat de wenkbrauwen van alle acteurs tot in de puntjes gecoiffeerd zijn, iets wat opvalt bij de vele shots van opengesperde angstogen. Maar nee, geen epileermaster op de set, lacht Huisman, ,,al hebben we hele goede visagisten.” Alles is eigenlijk wel tot in de puntjes uitgewerkt, vervolgt hij, en in tegenstelling tot veel goedkope horrorproducties, waarbij je de ketchup nog net niet ruikt, is dit een high-budget productie. En dat is te zien: elke seconde is een lust voor het oog, al wil je datzelfde oog ook soms dichtknijpen, omdat het echt eng echt is, zoals de scène waarin Stevens zus die begrafenisondernemer is, het lijk van hun jongste zusje dat net zelfmoord heeft gepleegd ‘fixt’ en lukraak een zak vol organen uit haar opengesneden buik trekt. ,,Elk shot is inderdaad perfect uitgedacht, zo is alleen al in de belichting heel veel tijd en energie gaan zitten, dat zie je niet vaak in horrorproducties.”

Still uit de serie van Netflix

Geheimpje...

De hoofdrolspeler in deze gloednieuwe Netflix-serie die nu al aan alle kanten wordt bejubeld, zit trouwens niet zelf te Netflixen als hij moet wachten tussen de opnames door. Hij doet überhaupt niets wat te veel focus vergt, ,,ik probeer dan juist zo goed en kwaad als het kan met m’n hoofd bij m’n script te blijven.” Maar vooruit, mócht een tafeltennistafel op de set staan, zou hij zeker een potje wagen, want terwijl de laatste interviewminuut wegtikt, verklapt de innemende acteur dat hij deze zomer elke maandagavond meetrainde met een zeer fanatieke club mannen (,,Ik heb maar één potje van ze gewonnen... Tijdens de hele zomer”) en hij ‘best een serieuze pingponger’ is, ,,dat weet eigenlijk niemand.”

The Haunting of Hill House

De serie is een moderne remake en een losse bewerking van de roman van Shirley Jackson. Vijf broers en zussen groeiden op in het meest beroemde spookhuis van Amerika. Het verhaal switcht tussen het heden en verleden. In het nu zijn ze allemaal volwassen en worden ze herenigd door de zelfmoord van hun zusje. Ze worden daardoor geconfronteerd met de geesten uit hun eigen verleden en lijkt het beroemde huis een eigen zieke ziel te huisvesten die heel wat kippenvelmomenten en schriksensaties teweegbrengt. Ook in een huiskamer near you...


Likeability of 6

Hond wacht wekenlang op baas na bosbrand Californië

De trouwe hond Madison loopt op zijn baasje af, die in de auto zit. Foto: Facebook

Foto van 'metronieuws'

3 UUR

Dat honden trouwe dieren zijn, blijkt maar weer uit dit verhaal uit Californië. Een hond die daar namelijk de hevige bosbranden van vorige maand overleefde, heeft bijna een maandlang op zijn baasje gewacht.

Vanwege de vuurzee trok zijn baasje op 8 november op de vlucht. Al die tijd wachtte de trouwe viervoeter Madison bij de afgebrande waoning.

Een medewerkster van de dierenbescherming, Shayla Sullivan, had de hond op verzoek van het baasje geregeld eten en drinken gegeven. Sullivan trof Madison een paar keer aan op het terrein, maar het beestje was wantrouwend en bleef al die tijd op afstand.


love
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Slaapdokter: 'We hechten te weinig waarde aan slaap'

Wie slecht slaapt, functioneert overdag niet goed. Foto: Unsplash

Foto van 'Bregje Simons'

GISTEREN

De moderne mens vindt slaap steeds minder belangrijk en dat baart slaapexperts zorgen. „Onze hersenen blijven altijd bezig en we nemen onze biologische klok niet meer zo serieus’’, zegt 'slaapdokter' Marcel Smits in het AD.

De slaapdokter richtte in het Ziekenhuis Gelderse Vallei een van de grootste slaapcentra van Nederland op. De medische wereld gaat dan ook steeds serieuzer om met slaap, in tegenstelling tot de meeste mensen. Volgens Smit hebben mensen steeds minder respect voor de slaap dan vroeger en vinden ze een goede nachtrust steeds minder belangrijk. „Helaas halen de meeste mensen nog maar net zeven uur­tjes slaap per nacht’’, aldus Smits.

Slaap opschuiven


De wereld van fotoproducten stopt nooit…

De wereld van fotoproducten stopt nooit…

Kerstcadeautjes vol foto's. / Smartphoto.nl

Advertorial

7 DEC 2018

Voor wie de vorige eeuw nog heeft meegemaakt: het ontwikkelen van je fotorolletje was me nogal een spannende gebeurtenis. Hoeveel foto’s zouden er nu weer onscherp zijn?

Meteen maar terug naar nu, de tijd waarin we onze (smartphone)foto’s overal op terug kunnen zien. Bij de één blijven al die plaatjes standaard op het mobieltje terug te vinden - vervolgens wordt vergeten ze ook elders op te slaan – bij de ander komen de vakantie-, baby-, trouw- en wat-voor-gelegenheid-dan-ook-foto’s op tal van fotoproducten terug.

14 miljoen klanten


Likeability of 5

Minderjarig meisje nachtje in cel vanwege vals ID

Foto: Unsplash

Foto van 'Bregje Simons'

GISTEREN

In de nacht van zaterdag op zondag is een minderjarig meisje opgepakt nadat ze betrapt werd met een vals ID. Ze werd op heterdaad betrapt bij een nachtclub in Utrecht en heeft een nachtje in de cel doorgebracht.

Een Utrechtse wijkagent meldde dat op Twitter. De portier van een nachtclub in het centrum van de stad, vroeg haar om haar identiteitsbewijs, waarna het meisje een kaart liet zien die niet van haar was. Omdat ze haar eigen pasje niet bij zich had en zich dus niet kon identificeren, werd het meisje aangehouden.

Nacht in een cel


lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

4 topkansen webshops om over de grens te verkopen

4 topkansen webshops om over de grens te verkopen

Foto: Colourbox

In samenwerking met PayPal

6 DEC 2018

Black Friday en Cyber Monday hebben we nog maar net achter de rug en het volgende ‘shopevent’ is al weer begonnen. Nou ja event, een hele maand eigenlijk. Feestmaand december is sowieso dé shopmaand natuurlijk.

Dat ene unieke cadeau

Veel mensen zoeken - steeds meer online – onlangs voor Sinterklaas en straks voor Kerstmis naar dat ene speciale en unieke cadeau. Voor familie, voor vrienden, voor hun geliefde. Waar je vroeger alleen dichtbij huis winkelde, daar geeft shoppen over de grens nu veel meer mogelijkheden om dat juiste geschenk te vinden. Talloze Nederlandse online winkeliers verkopen hun producten in het buitenland. Dit dankzij de bloeiende e-commerce industrie die ons land rijk is.


Rotterdam wil weer een Nederlandse Tour de France

Maarten Tjallingii tijdens de Tour van 2010 op de Erasmusbrug. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

GISTEREN

Als het aan de gemeente Rotterdam ligt, komt de Tour de France weer terug naar de havenstad. De Rotterdamse gemeente gaat proberen om de grote wielerwedstrijd in 2023, 2024 of 2025 in de stad te laten beginnen.

„Het is een enorm groot evenement. Dat spektakel dat past bij deze stad", zegt wethouder Sven de Lange. „Met de Erasmusbrug en onze skyline is er geen mooiere startplek mogelijk dan onze stad. Welk jaar het wordt, maakt mij niet uit, als het maar in Rotterdam wordt georganiseerd."

Groot feest


Laatste voertuig van ingestorte brug Genua gehaald

Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Zo'n vier maanden na de dramatische instorting van de brug in de Italiaanse stad Genua, is zaterdag het laatste voertuig dat nog op het restant van de brug stond, weggehaald. De brandweer heeft de vrachtauto zaterdag achteruit van de brug gereden.

De Italiaanse autosnelwegbrug stortte 14 augustus tijdens noodweer voor een groot deel in. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven.

Bouw nieuwe brug


Zeg eens eerlijk, waarom werk jij?

Camera videoZeg eens eerlijk, waarom werk jij?

Janne (links) en Armine.

In samenwerking met Adecco

3 DEC 2018

Natuurlijk werk je om geld te verdienen, maar als het goed is niet alleen daarom. Er is namelijk nog zoveel meer dan werk. Wat is jouw motivatie? Uitzendbureau Adecco is op zoek naar deze persoonlijke verhalen, die de achterliggende motivatie zijn voor mensen om te werken.

Niet alleen een vacature vullen en kijken naar wat op dát moment bij iemand past, maar juist ook de toekomst voor ogen houden. Vooruitdenken en meedenken; dat is voor Adecco #meerdanwerk. Want iedereen is anders en werkt om verschillende redenen. Daarom vraagt Adecco nu aan iedereen: waar doe jij het voor? Om te sparen voor een wereldreis of studie, om iets terug te doen voor de wereld? Of werk je om een huis te kunnen kopen of voor die ene droomauto?

Tussenjaar zinvol besteden


Youtube 2018 rewind-filmpje dieptepunt van het jaar

YouTube 2018 rewind-filmpje dieptepunt van het jaar

Het filmpje hard op weg het meest gedislikede filmpje aller tijden te worden / Getty Images

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Jaarlijks maakt YouTube een filmpje met de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Ook 2018 is in video samengevat, maar youtubers zijn er niet erg tevreden mee.


Win fantastische prijzen in de Metro GiveAway Show

Foto van 'Metro'

30 NOV 2018

Ook dit jaar vindt de jaarlijkse show van Metro waarin wij veel prijzen weggeven weer plaats via Facebook LIVE en iedereen kan meedoen! Zorg dat je dus op vrijdag 14 december om 19:30 uur onze Facebook pagina open hebt staan en doe mee!

Je kunt je nu al aanmelden voor dit evenement zodat je zeker weet dat je niets gaat missen. Bovendien geven wij onder alle vroege aanmelders ook al prijzen weg.

Meld je hier aan voor het evenement


Heel Holland Bakt zondag 9 december van start

Heel Holland Bakt zondag 9 december van start

Janny en Robert zijn als vanouds de juryleden, André van Duin presenteert / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Waarschijnlijk heb je inmiddels zelf wel door dat het je niet gaat lukken om prachtige taarten of gedetailleerde cakeversieringen te maken. Gelukkig hebben we daar een programma voor. Bij Heel Holland Bakt hoeven we alleen maar lui achterover te leunen en te kijken hoe de creaties gemaakt worden. Perfecte combi toch?

Winterseizoen

Goed nieuws dan ook, voor de HHB-fans onder ons. Zondagavond gaat het nieuwe seizoen van start, in de winter voor de verandering. Normaal gesproken start het programma in september al, maar dit jaar wordt het anders aangepakt. En dat is fijn ook, laat presentator André van Duin weten. Doordat de opnames later in het jaar plaatsvonden, hoefde er niet in de hittegolf van afgelopen zomer gebakken te worden.


Nederige excuses van OVT voor ontslagen Freriks

Nederige excuses van OVT voor ontslagen Freriks

Freriks had een wekelijkse column in het Radio 1-programma OVT / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

De programmamakers van het NPO Radio 1-programma OVT hebben hun excuses aangeboden aan columnist Philip Freriks. Dat deden ze in de aflevering van zondag. Freriks werd in de vorige aflevering live op radio ontslagen.

Pijnlijk

„De afgelopen week zijn we overspoeld met reacties op onze vorige uitzending", begint eindredacteur Paul van der Gaag. „Toen bedankten wij Philip Freriks voor zijn ‘laatste’ column voor OVT, en werd vervolgens pijnlijk duidelijk dat hij daar helemaal niets van wist. De verontwaardiging was vervolgens groot en dat is helemaal terecht."


In beeld; roerige Gele Hesjes-dag in Frankrijk

In beeld; roerige Gele Hesjes-dag in Frankrijk

Opnieuw een heftige protestdag in Frankrijk / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Opnieuw een heftige protestdag in Frankrijk. Zaterdag zijn 136.000 Fransen de straat op gegaan om te protesten tegen het Franse beleid. Dat leidde tot meer dan 1700 arrestaties, alleen al in Parijs werden zo'n duizend mensen opgepakt.

Het aantal gewonden is opgelopen tot boven de honderd, ook een aantal politieagenten raakten gewond. Dit is het vierde weekend op rij dat er protesten in Frankrijk zijn. De protesten begonnen met ophef over de aankomende verhoging van brandstofprijzen, maar ook nadat die verhogingen ingetrokken zijn blijven de protesten doorgaan.


Onderzoek naar nepaccounts bij Gele Hesjes

Onderzoek naar nepaccounts bij Gele Hesjes

Zaterdag waren er opnieuw heftige protesten in Frankrijk / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

De Franse inlichtingendienst gaat onderzoek doen naar Gele Hesjes accounts. Het vermoeden bestaat namelijk dat er nepaccounts in omloop zijn, waardoor de omvang van de protesten groter lijkt dan het daadwerkelijk is.

Oude beelden

Dit na onderzoek van de Britse krant The Times. Volgens de krant zijn er honderden valse accounts, die gemaakt zijn door Rusland. De bedoeling is dat die accounts ervoor zorgen dat de woede van de Gele Hesjes nog verder aangewakkerd wordt.


Clown Bassie verkoopt huis voor 5,5 ton

©ANP

Foto van 'Metro'

8 DEC 2018

Clown Bassie heeft zijn huis in Vlaardingen te koop staan. Het huis aan de Westhavenkade in Vlaardingen heeft vier slaapkamers en twee badkamers. En daar hangt een flink prijskaartje aan: 550.000 euro.

Revalidatiecentrum

De clown, wiens echte naam Bas van Toor is, woont zelf al twee jaar niet meer in het huis in Vlaardingen. Volgens het AD verbleef Van Door maandenlang in een revalidatiecentrum omdat hij bijna was gestikt tijdens een operatie. Zijn dochter vertelt aan de krant dat hij niet meer in dit huis kon wonen. „We hebben een ander huis met spoed afgemaakt zodat hij daar kan wonen."


Katwijk haalt opgelucht adem na uitblijven Project X

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 DEC 2018

Er werd gevreesd voor een scenario zoals dat in Haren zes jaar geleden, maar uiteindelijk werd Katwijk Project X Katwijk Project Niks. Dit tot grote opluchting van de lokale autoriteiten.

Opgelucht

,,Ik denk dat ik namens alle inwoners van Katwijk en Cuijk spreek dat we opgelucht adem kunnen halen", vertelt Wim Hillenaar, burgemeester van Cuijk, de gemeente waar het Brabantse dorpje onder valt, tegenover de NOS.


26-jarige Belgische actrice Désirée Viola overleden

Désirée Viola als prinses Roos. / Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

8 DEC 2018

De Belgische actrice Désirée Viola is overleden. De actrice was in Nederland bekend vanwege haar rol in Nieuwe Tijden, een spin-off van Goede Tijden, Slechte Tijden. Viola was pas 26 jaar oud.

Volgens Showbizzsite zou de actrice zelf uit het leven zijn gestapt, maar dat bericht is nog niet bevestigd.

Désirée Viola was in België vooral bekend als prinses Roos in de Studio 100-reeks 'Prinsessia' op Ketnet. Ze speelde ook in de Belgische jeugdsoap 'Galaxy Park'.


Likeability of 5

Moeder krijgt beroerte; 8-jarige neemt stuur over

Lauren en haar zoontje Ben. / Facebook Lauren Smith

Foto van 'Daisy Heyer'

8 DEC 2018

De 8-jarige Ben Hedger kan wat ons betreft held van het jaar genoemd worden. In de auto nam hij het stuur van zijn moeder over toen die plots een beroerte kreeg. Daarmee redde hij hun leven.

Hij was samen met zijn moeder Lauren Smith op weg naar huis in de auto, toen Lauren een aanval kreeg op de A120 bij Colchester in Essex, Engeland. De auto reed op dat moment bijna 100 kilometer per uur.

Bewusteloos


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of 5

Vrouw onwel en overleden op A1: 'Niemand stopte'

Foto ter illustratie. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

8 DEC 2018

Een vrouw is vrijdagavond op de A1 bij knooppunt Hoevelaken overleden, nadat zij onwel werd op de snelweg. Volgens ooggetuigen stopte er niemand om te kijken wat er met de vrouw aan de hand was.

De politie ontving een melding van een onwel geworden persoon in een personenauto op de rechter rijbaan van de snelweg. Ter plaatse trof de politie een vrouw in een personenauto aan. „De vrouw was buiten kennis en had geen hartslag meer", schrijft de politie op Facebook.

Over de vluchtstrook


likedislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avataruser_2669dcef3e1cc10c08b7467c4e0553ed0448fb7b_avatar