Metro
Metro Nieuws 25 okt 2018 / 19:20 uur

Marathonloper breekt been, finisht toch de wedstrijd

De Japanse loopster Rei Iida heeft zondag bij een aflossingsmarathon misschien wel één van de knapste sportprestaties van het jaar neergezet.

Niet omdat de 19-jarige studente één of ander record verbeterde, maar wel omwille van een ongezien staaltje doorzettingsvermogen. Iida liep op het einde van haar deel een beenbreuk op bij een val, maar ging toch verder.

Aflossingsmarathon

Iida was afgelopen zondag bezig aan haar 3,5 kilometer van een aflossingsmarathon toen het noodlot toesloeg. Met slechts 220 meter te gaan, belandde de Japanse ongelukkig tegen de grond met niet te misselijke gevolgen: een gebroken rechterbeen. Maar in plaats van eieren voor haar geld te kiezen en het op te geven, zette de moedige Iida haar tocht voort op handen en knieën (!). RIP, knieën.

Jury in opspraak

Iida krijgt heel wat lof voor haar actie, maar de organisatoren van de wedstrijd komen er minder goed vanaf. Zij hadden de loopster tegen zichzelf moeten beschermen, zo klinkt het. Naar verluidt konden de officials langs het parcours niet meteen contact leggen met het hoofd van de wedstrijdjury. Toen dat eindelijk lukte, was de Japanse al bijna bij het aflossingspunt.

Na haar aankomst werd de atlete meteen naar het ziekenhuis gebracht waar een breuk aan het rechterbeen werd geconstateerd. De dokters schreven haar 4 maanden rust voor.

‘Erg jammerlijk’

Ondertussen noemde de ploeg van de onfortuinlijke loopster het voorval ‘erg jammerlijk’. Hisakazu Hirose, de manager van het team die uiteindelijk besliste om zijn ploeg toch uit de race te halen, gaf aan dat hij vindt dat de organisatie niet correct gehandeld heeft. In een klassiek staaltje Japanse nederigheid en absurditeit, excuseerde Iida zich ondertussen bij haar ploeggenotes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marathonloper breekt been, finisht toch de wedstrijd
Sluiten