Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 31 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Man pakt kind van zes bij hoofd en geeft hem knietje

De politie van Amsterdam wil graag een praatje maken met een man die afgelopen maand in een supermarkt op het Mercatorplein een jongetje bij zijn hoofd pakte om hem vervolgens een knietje te geven.

Het geweldsincident is vastgelegd op beveiligingscamera’s en hierop is te zien hoe hij het ventje bij zijn hoofd vastpakt en met een kniestoot tegen de grond werkt. De man zou zich hebben geërgerd aan het ‘enthousiasme’ van het kind en vond dit blijkbaar een gepaste reactie.

Bureau 020

Beelden van de kindermishandeling werden getoond in het programma Bureau 020 op de Amsterdamse stadszender AT5. Het incident vond plaats op vrijdagmiddag 7 september na schooltijd. De jongen is net door zijn buurvrouw uit school gehaald en naar verluidt blij dat de schoolweek erop zat.

Deze vreugde over het aanstaande weekend kwam tot een abrupt einde toen hij de verdachte met het korte lontje tegen het lijf liep. Na zijn daad gooide hij er na het incident nog enkele verwensingen en krachttermen richting de buurvrouw uit. Daarna verliet hij de omgeving.

Het OM neemt de zaak hoog op en geeft de kindermishandelaar een week de tijd om zich te melden bij de politie. Indien hij dit niet doet, dan zal hij herkenbaar worden getoond. De gezochte man is tussen de 24 en 30 jaar oud, heeft een slank postuur en is ongeveer 1,80 meter lang. Op het moment van de mishandeling droeg hij een groene trui met een witte opdruk op de borst en een blauwe broek. Daarnaast droeg hij een grijze pet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.