Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Man liegt jarenlang over het hebben van kanker

Toen de Britse Lucy Witchard haar man David Caroll ontmoette, zei hij dat hij leukemie had. Na negen jaar is ze erachter gekomen dat hij al die tijd gelogen heeft, schrijft de BCC.

Afgelopen week stond haar inmiddels ex-man voor de rechter, waar hij veroordeeld werd tot een gevangenisstraf vanwege fraude. „Hij heeft zoveel van mijn leven gestolen", aldus Witchard.

Vertrouwen

Witchard ontmoette haar ex in 2006, Caroll zei toen leukemie te hebben. Later, tijdens hun huwelijk, voegde hij daar ook prostaat- en maagkanker aan toe. Mee naar zijn behandelingen mocht ze niet. „Hij zei dat hij me ervoor beschermde en dat ik te emotioneel zou worden”, vertelt ze aan de BBC. „Toen ik mijn twijfels uitsprak over zijn behandeling, zei hij dat onze relatie niet zou werken als ik hem niet zou vertrouwen.”

Wantrouwen ontstond toen haar ex naar de Verenigde Staten ging voor behandeling. Hij had 2000 pond van zijn schoonmoeder gekregen, omdat hij terminaal zou zijn. Maar Witchard kwam erachter dat hij in Amerika gewoon op vakantie was. „Toen ik hem daarmee confronteerde, probeerde hij nog te doen alsof, maar ik wist al dat ons huwelijk voorbij was. Ik ben zo gekwetst en boos."

Leukemie

Maar na de scheiding houden de leugens niet op. Caroll gaat op rugby en hangt daar eenzelfde verhaal op. „Hij zei dat hij een blessure had en dat ze er vervolgens in het ziekenhuis achterkwamen dat hij leukemie had", vertelt een oud-teamgenoot. „We vonden het vervelend voor hem en gaven hem vaak rondjes. Op gegeven moment zei hij ook een hartprobleem te hebben, waar hij aan geopereerd moest worden. Hij zou behandeld worden in Amerika." Ook heeft zijn team een sponsorloop ter ere van hem georganiseerd.

Van de ziekte en hartproblemen waren echter niets van waar. Volgens Caroll’s advocaat Gordon Hart ging het hem niet om het geld, maar om de sympathie, schrijft de Daily Mail. Volgens Hart heeft de man last van een medische conditie, waar hij inmiddels behandeld is. In de rechtszaak is Caroll veroordeeld tot 26 weken gevangenisstraf. Ook krijgt hij een taakstraf en moet hij Witchard voor 2000 pond compenseren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.