Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Lagere temperaturen in aantocht, kans op sneeuw?

Lag je vorige week nog in je zwembroek op het strand, dan mag je je volgende week wel extra goed aankleden. Het wordt namelijk koud.

Sneeuw

Volgende week begint nog goed met een acceptabele 15 graden, maar vanaf dinsdag wordt het guur weer. Het is dan zwaar bewolkt en het waait hard, met kans op regen. Door de wind zal het kouder aanvoelen dan het daadwerkelijk is. De rest van de week houdt dat aan, alleen donderdag is er een paraplu nodig.

Vanaf het weekend neemt de kans op kouder weer toe, schrijft Weeronline. Het blijft regenen en de zon laat zich dan niet vaak zien. Overdag zakt de temperatuur onder de tien graden en er is kans op nachtvorst. In delen van de BeNeLux is er zelfs kans op de eerste sneeuw.

Normaal

Een aparte overgang, want vorige week was het nog 25 graden. Toch is dat volgens meteoroloog Johnny Willemsen van Weeronline normaal. „Het feit dat het vorige week nog zo warm was, maakt het een heftige overgang. Maar temperaturen onder de tien graden zijn redelijk normaal voor eind oktober, 25 graden is dat echter niet." Hij bevestigt dat het kouder wordt vanaf volgende weekend. „Sneeuw hoef je echter nog niet te verwachten in Nederland, maar er is zeker een kans dat het in de Ardennen gaat sneeuwen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.