Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Kippenmonster zonder kop’ gefilmd in zee

‘Adembenemend’, zo worden de beelden van een bijzondere zeekomkommer genoemd. Voor het eerst is het dier in de omgeving van Antarctica gespot en vastgelegd. Het dier staat ook wel bekend als het ‘kippenmonster zonder kop’, schrijft HLN.

Spectaculair

Australische onderzoekers hebben de zeekomkommer weten te filmen met onderwatercamera’s. „Er staan diersoorten op film die we in dit stuk van de wereld nog nooit hebben gezien", zegt professor Dirk Welsford van de Australische ‘Zuidpool Divisie’. In 2017 werd de zeekomkommer al eens gezien in de Golf van Mexico.

https://www.youtube.com/watch?v=qUHa9g20SV4

Het dier is dermate bijzonder, dat de wetenschappers niet wisten wat ze aan hadden getroffen. „Ons team had dit nog nooit gezien, we wisten niet wat het was, dus zochten we het op via Google. Het is een weerspiegeling van hoe weinig we eigenlijk weten over de diepzee en de bijzondere ontdekkingen die we voortdurend doen.”

De bijnaam van het dier is ontstaan als grap, maar is blijven hangen. „Het ziet er een beetje kipvormig uit … en het is een coole naam", aldus Welsford. Hij vindt het fascinerend om te zien hoe de zeekomkommer zich voortbeweegt. „Het is een van de meest spectaculaire zeewezens die ik ooit heb gezien."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.