Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 1 okt 2018 / 16:30 uur

Jager verpletterd door beer die hij zelf neerschoot

Een jager uit de Amerikaanse staat Alaska is zwaargewond geraakt nadat de beer die hij pas had afgeschoten boven op hem viel.

De 28-jarige William McCormick was op jacht in de buurt van het kratermeer in de noordelijke staat. Hij schoot de beer van onderaf neer waardoor deze ten val kwam en bovenop hem landde, aldus SkyNews.

Letsel

De jager heeft niet alleen de beer van honderden kilo’s zwaar moeten incasseren, hij werd tevens geraakt door vallend rotsblok. Het dier zou meters naar beneden zijn gevallen nadat de jager hem van onderen beschoot.

Met een traumahelikopter werd de zwaargewonde Amerikaan naar het ziekenhuis van de stad Anchorage vervoerd. Zijn 19-jarige metgezel is niet gewond geraakt bij het ongeluk.

Het is niet bekend door wat voor soort beer de man geraakt is. Vermoedelijk gaat het om een grizzly beer, deze soort kan tot 600kg zwaar worden en komt het vaakste voor in het gebied waar de man op jacht was. Over het lot van de neergeschoten beer is niks bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jager verpletterd door beer die hij zelf neerschoot
Sluiten