Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 6 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

In de toekomst wellicht Formule 1-race in Rotterdam

Er was al eerder sprake van, maar wellicht wordt er binnenkort écht gediscussieerd of de Formule 1 naar Rotterdam kan komen.

Haalbaarheidsplan

Het Rotterdamse stadsbestuur beslist binnenkort of er een haalbaarheidsonderzoek zal komen naar de mogelijkheid voor de organisatie van de race. Robert Heilbron, bedenker en organisator van het race-evenement Rotterdam City Racing opperde het plan.

Volgens het AD heeft Heilbron de afgelopen maanden in het geheim onderzoek gedaan naar een stratenrace in Rotterdam, waarbij hij hulp kreeg van Rotterdam Topsport. ,,Het is nu aan de gemeente om op dat vooronderzoek voort te borduren", zegt hij tegen de krant.

Heilbron nam in zijn voorwerk circuits, kosten en opbrengsten van een eventuele Formule 1-race in Rotterdam mee.

Liberty Media

Vorig jaar bracht een delegatie van Liberty Media, de eigenaar van Formule 1, nog een bezoek aan Rotterdam. Zij vinden de stad interessant en beogen meer stratenraces op de Formule 1-kalender. Het plan van Heilbron om die race binnen te halen wordt door wethouder Sven de Langen niet meteen van tafel gegooid.

Hij meldt dat de knoop over een eventueel haalbaarheidsonderzoek binnenkort wordt doorgehakt. Zonder dat onderzoek komt er sowieso geen Formule 1 naar Rotterdam.

Een paar weken geleden blies de Rotterdamse ondernemer Herman Vaanholt zijn plannen om de Formule 1 naar Rotterdam te halen af. In een interview met het AD gaf hij aan dat het ontbrak aan politieke wil.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.