Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 okt 2018 / 17:15 uur

Fles whisky levert bijna één miljoen euro op

Bij een veilinghuis in Edinburgh heeft zich een wel heel groot whiskyliefhebber gemeld. De man of vrouw telde bijna één miljoen euro voor een zeldzame whisky neer.

Flinke portemonnee

De Macallan Valerie Adami 1926 heeft zestig jaar in een vat gezeten, bericht de BBC. Het is niet bekend wie de koper is, maar diegene moet een flink gevulde portemonnee hebben gehad. De koper telde bij veilinghuis Bonhams 848.000 pond (ruim 955.000 euro) neer voor de exclusieve whisky.

Niet eerder rekende iemand zoveel geld af voor een fles whisky. Het vorige record lag op ruim 814.000 pond, voor een fles Schotse whisky die in Hongkong werd geveild.

De Macallan Valerie Adami 1926 zat sinds 1926 in een vat en is in 1986 gebotteld. De naam verwijst naar kunstenaar Valerie Adami, die het etiket ontwierp. In totaal bestaan er maar twaalf flessen, waarvan er één naar verluidt in 2011 kapot is gegaan tijdens een aardbeving in Japan. Zeker één andere fles zou al soldaat zijn gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fles whisky levert bijna één miljoen euro op
Sluiten