Metro
Metro Nieuws 21 okt 2018 / 14:51 uur

Doden en gewonden bij treinongeluk in Taiwan

Bij een treinongeluk in het noordoosten van Taiwan zijn zondag zeker twintig mensen om het leven gekomen en zeker 175 mensen gewond geraakt.

Doden en gewonden bij treinongeluk in Taiwan
Ravage op de plek van het ongeluk / ANP

Noodrem

Bij het ongeluk ontspoorden acht wagons, vier daarvan kwamen vervolgens op hun kant terecht. Er zaten 366 passagiers in de trein, op een traject dat populair is bij toeristen. Er zou volgens Focus Taiwan één Amerikaanse vrouw lichtgewond zijn geraakt, of er verder nog buitenlanders in de trein zaten is vooralsnog onduidelijk. Hoe het ongeluk kon gebeuren is ook nog niet bekend.

Volgens een treinreiziger zou de machinist meerdere keren aan de noodrem hebben getrokken, voordat het ongeluk gebeurde. Een andere passagier vertelt aan Focus Taiwan dat veel reizigers aan het slapen waren en daardoor ook niet snel konden reageren op de noodsituatie.

Het is onduidelijk hoe hard de trein precies reed op het moment van het ongeluk, maar sommige passagiers vertelden dat de trein met hoge snelheid reed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doden en gewonden bij treinongeluk in Taiwan
Sluiten