Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 4 okt 2018 / 17:30 uur

Dierentuin laat noodgedwongen plastic pinguïns zien

Geen echte, maar plastic pinguïns laten zien in het peperdure verblijf van een dierentuin. Het klinkt als een hele slechte eenaprilgrap, maar het is werkelijk het geval bij de Telford Exotic Zoo.

De Engelse dierentuin had net een fortuin gepompt in een nieuw pinguïnverblijf, en hoopte daar snel een flink aantal Humboldt pinguïns te verwelkomen. Maar toen sloeg het noodlot toe.

Malariauitbraak

Vlak na maanden van voorbereidingen werd de -zelfs speciaal getrainde- pinguïnverzorgers verteld dat de dieren niet konden komen door een nationale uitbraak van een malaria-infectie waardoor de dieren besmet raakten.

Nog steeds heeft dierentuineigenaar Scott Adams geen idee of en wanneer de dieren komen. En wat doe je dan met een gloedjenieuw verblijf van zo’n 60.000 pond? Het opvullen met plastic modellen!

Zes pinguïns

„We gebruiken zes plastic modellen zodat kinderen de dieren kunnen zien en over ze kunnen leren, totdat de pinguïns hier naartoe komen”, vertelt Adams aan Metro UK. 

Omdat het verblijf speciaal voor de vetganzen is gemaakt -een specialist was er een maand mee bezig- is het volgens de eigenaar ook geen optie om andere dieren onder te brengen in het pinguïnparadijs.

Gepostet von Exotic Zoo am Donnerstag, 4. Oktober 2018

Teleurgestelde bezoekers

Ondanks de plaatsvervangende nepperds, is er volgens de dierentuindirecteur toch een flink aantal teleurgestelde kinderen, bezoekers en personeelsleden.

„We zijn nog steeds op zoek naar pinguïns. Als iemand, of een andere dierentuin, nog in gevangenschap gefokte pinguïns heeft, zouden we ze met alle liefde verzorgen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dierentuin laat noodgedwongen plastic pinguïns zien
Sluiten