Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Defensie opent meldpunt voor eigen personeelsleden

Medewerkers van Defensie zouden zich niet meer veilig voelen om problemen aan te kaarten. Defensie opent deze week een speciaal meldpunt nadat het klachten ontving van het personeel. Per mail kunnen zij nu melding maken van misstanden.

De klachten die binnenkomen worden openbaar getoond, zodat iedereen kan zien wat de klachten zijn. Ook over het behandelplan wordt open kaart gespeeld. Er is weinig vertrouwen onder het personeel van Defensie. Dat kan maar zo veroorzaakt zijn door jarenlange bezuinigingen en reorganisaties, denk commandant der strijdkrachten Rob Bauer.

Onrust

De laatste tijd zijn er een aantal berichten over Defensie naar buiten gekomen. Zo was er onrust onder commando’s over giftige dampen op een schietbaan en bleek onlangs dat commando’s hun eigen winterkleding moesten kopen. Zij gaan op oefenmissie in Noorwegen, maar de juiste kleding bleek er niet te zijn.

Volgens Bauer zullen er de komende tijd nog meer problemen op straat komen te liggen. Hij betreurt het dat klachten hem nu eerst via de media bereiken en hoopt dat met de komst van dit meldpunt, dat niet meer aan de orde is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.