Metro
Metro Nieuws 31 okt 2018 / 06:30 uur

‘Defensie moet onder verscherpt toezicht komen’

GroenLinks is de problemen bij Defensie zat. Het ministerie van Defensie moet daarom onder verscherpt toezicht komen te staan van de Tweede Kamer, vindt Tweede Kamerlid Isabelle Diks.

Volgens GroenLinks kan Defensie niet langer zelf haar problemen oplosen. Dat blijkt volgens de partij uit de lange reeks incidenten bij het „klungelende" departement.

Ratten

„Onder elke tegel die afgelopen jaar bij Defensie is omgekeerd, is een incident of schandaal gevonden", zegt Diks. „Ratten in de kantines, helmen van karton, gasmaskers met kankerverwekkend chroom-6, onbewoonbaar verklaarde barakken, en zo kan ik nog wel even doorgaan."

De Kamer moet het op orde brengen van de bedrijfsvoering van Defensie daarom aanmerken als zogeheten ‘groot project’, vindt het Tweede Kamerlid, zoals bij kostbare monsterklussen als de Betuwelijn ook is gebeurd.

Voortdurend controle

Dan moet verantwoordelijk staatssecretaris Barbara Visser de Tweede Kamer voortdurend en gedetailleerd op de hoogte houden van de vorderingen en de kosten. Accountants kijken dan bovendien mee of de staatssecretaris de Kamer wel goed informeert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Defensie moet onder verscherpt toezicht komen’
Sluiten