Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Bruiloftsstoet duur grapje door hoge verkeersboetes

Trouwen: het is de mooiste dag van je leven, maar waarschijnlijk ook de duurste. De meeste bruidsparen weten dit natuurlijk al van te voren, maar voor een bruidspaar in Utrecht zal de bruidsstoet toch iets duurder zijn uitgevallen dan alleen de kosten van de auto. Bruiloftsgasten maakten de stoet zo extreem, dat de politie nogal wat boetes moest uitdelen.

Door rood rijden

De bruiloftsgasten hadden onder andere de weg geblokkeerd en waren door rood gereden, schrijven de wijkagenten op hun Instagrampagina. De bruiloftsstoet ging zaterdag door de Utrechtse wijk Lombok heen. De agenten hielden de bruiloftsgasten staande vanwege de overtredingen die ze maakten.

De wegblokkering en het door rood rijden waren niet de enige overtredingen. Eén van de bruiloftsgasten die achter het stuur zat, had zelfs geen geldig rijbewijs. Dat was namelijk ingevorderd. „Door het opgeven van een valse naam probeerde bestuurder er nog mee weg te komen."

Het lijkt niet de eerste keer te zijn dat een bruiloftsstoet uit de hand loopt. In de Instagrampost schrijven de wijkagenten dat ze regelmatig klachten krijgen over dit soort situaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.