Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Britse studentenraad verbiedt in handen klappen

Klappen na een debat op de universiteit? Dat zit er bij de University of Manchester niet meer in. De studentenraad heeft een verbod ingesteld op in je handen klappen op de campus en raadt daarom ‘jazz hands’ aan. Waarom? Met de regel wil de studentenraad een aangenamere omgeving creëren voor mensen met autisme, of studenten die hoogsensitief of slechthorend zijn.

Bewegingen uit gebarentaal

Tijdens debatten, panelgesprekken en voordrachten zal voorgesteld worden om de beweging uit de gebarentaal te gebruiken. Ook zullen studentenverenigingen gevraagd worden om klappen te vermijden.

„Vaak zorgt klappen, maar ook roepen, over elkaar heen praten of lawaai voor een sfeer die niet zo respectvol is als het zou moeten zijn”, stelt Sara Khan van de studentenraad.

Felle kritiek

Het nieuws van de maatregel verspreidde zich als een lopend vuurtje online. Bekende Britse televisiegezichten zoals Pierce Morgan en Jeremy Vine schaarden zich al snel bij de tegenstanders. „Groot-Brittanië wordt gek”, tweette Morgan. Zijn collega postte een foto van soldaten tijdens WOI en schreef daarbij dat hij blij was dat die mensen de storende, plotse geluiden wel overwonnen hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.