Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Arrestatie in verband met bompakketten VS

De Amerikaanse autoriteiten hebben een man aangehouden in verband met de bompakketjes die de afgelopen dagen naar prominente Democratische politici en CNN zijn gestuurd. Dat meldde CNN vrijdag, op basis van anonieme bronnen.

Een woordvoerster van het ministerie van Justitie bevestigde de aanhouding. Volgens justitiële bronnen zou het gaan om Cesar Sayoc, geboren in 1962. Het ministerie houdt later op de dag een persconferentie over de zaak.

Parkeerplaats

De verdachte is door de FBI opgepakt op een parkeerplaats in Plantation bij Fort Lauderdale in de staat Florida. Dat is net ten noorden van Miami. Volgens Fox News zou het gaan om een man van in de vijftig, oorspronkelijk afkomstig uit New York. Hij zou al eerder zijn opgepakt in verband met terroristische activiteiten.

De aanhouding volgt kort nadat nog eens twee bompakketjes waren aangetroffen; één in Florida, geadresseerd aan de Amerikaanse Democratische senator Cory Booker, en één in New York bedoeld voor James Clapper, de vroegere baas van de gezamenlijke inlichtingendiensten.

Dertien

Eerder werden onder anderen bombrieven verstuurd naar voormalig president Barack Obama, ex-presidentskandidate Hillary Clinton, oud-president Bill Clinton en acteur Robert De Niro. Ook werden twee verdachte pakketten onderschept die aan de voormalige vicepresident Joe Biden waren geadresseerd.

Het totaalaantal verstuurde bompakketjes staat nu op dertien, waaronder eentje die na de arrestatie is ontdekt. Geen van de explosieven is ontploft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.