Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse soldaten drinken bier op in Reykjavik

Amerikaanse militairen hebben in de IJslandse hoofdstad Reykjavik gedronken tot het niet meer kon, letterlijk dan. De soldaten, die daar op oefening waren, gingen vlotjes door de voorraad bier van de lokale cafés. Zo moest een lokale brouwerij alle zeilen bijzetten om aan de vraag van de soldaten te voldoen.

Biernood

Amerikaanse soldaten die op oefening waren in IJsland hebben zich van hun stoerste kant laten zien. Tijdens de vijfdaagse trip kregen de soldaten ook wat tijd vrijaf en die brachten ze onder andere door in de cafés en bars in de hoofdstad Reykjavik. Daar zetten ze het op een drinken. Het duurde niet lang vooraleer de eerste restaurants cafés door hun biervoorraad zaten.

De 7.000 mariniers bleven maar hijsen, waardoor uiteindelijk zo goed als alle etablissementen in biernood geraakten, meldt Military Times. Hulp kwam er van Ölgerð Egils Skallagrímssonar, een lokale brouwerij. Het bedrijf zette meteen extra werkkrachten in en klopte overuren om in sneltempo nieuwe leveringen te kunnen doen.

De dorstige militairen waren in IJsland voor ‘Trident Juncture’, de grootste militaire oefening van de NAVO sinds de Koude Oorlog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.