Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 1 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Aangenaam nazomerweer verwacht eind deze week

Het warme weer van 2018 lijkt nog niet helemaal op te zijn. Omdat de wind deze week naar het zuiden draait, zal er meer ruimte komen voor warmere lucht.

Vanaf woensdag gaat de temperatuur de lift in en op vrijdag en zaterdag komt het kwik op sommige plaatsen boven de 20 graden uit, meldt Weerplaza in hun pluimverwachting.

Nazomeren

De week heeft een vrij fris begin. Maandag kwam de temperatuur niet boven de 12/13 graden uit en ook op dinsdag worden soortgelijke temperaturen verwacht.

Volgens de meteorologen verandert woensdag de windrichting en krijgt Nederland te maken met een zuidelijke stroming. Dit heeft een positief effect op de dagtemperaturen. Woensdag stijgt deze al naar 15 graden en op vrijdag en zaterdag kan het zomaar boven de 20 graden worden.

Vooral in het binnenland zal het erg warm worden voor de tijd van het jaar, in het oosten van het land wordt het naar verwachting 20-21 graden. Aan zee blijft de temperatuur iets achter met 16-18 graden. Lang zal het warme weer echter niet duren. Na zaterdag is het weer even gedaan met de oktoberwarmte, dan verandert de windrichting weer en trekken er buien het land binnen. Op zondag zal de temperatuur weer dalen naar 11 tot 13 graden.

Gemiddeld is de maximumtemperatuur in Nederland op een oktoberdag rond de 14 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.