Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 13 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

27 mensen onwel in café Breda: traangas boosdoener

Tijdens de uitgaansnacht van vrijdag op zaterdag zijn er in Breda 27 mensen onwel geworden in een café. Vier van hen moesten naar het ziekenhuis voor verdere controle. Bij een huisartsenpost in de buurt meldden zich ook nog drie mensen. De boosdoener van de chaos in de Bredase kroeg? Er zou er mogelijk met traangas zijn gespoten.

Ademhalingsproblemen

De cafébezoekers kregen ademhalingsproblemen en werden op straat behandeld door ambulancepersoneel. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. De brandweer heeft het café gelucht en metingen verricht. Er is niemand aangehouden.

Foto: Perry Roovers – MaRicMedia

Emotioneel

Het personeel van het Bredase café waar het gebeurde, Café Janssen, heeft op Facebook emotioneel gereageerd op het incident. „We zijn allemaal erg geschrokken", laten zij weten.

„Wat begon als een mooie opening van de herfstvakantie is uitgelopen op een fiasco", zeggen zij op hun Facebookpagina. „We bieden onze oprechte excuses aan, ook al lag de oorzaak niet bij ons, voor jullie begin van deze mooie herfstvakanatie."

Dames en Heren,Dit keer een ander bericht dan dat jullie van ons gewend zijn. Dit is een emotioneel bericht vanuit ons…

Posted by Cafe Janssen Breda on Friday, October 12, 2018

Behoefte aan een gesprek

Zaterdagavond vanaf 20.00 uur is het café weer open, zodat mensen hun persoonlijke spullen kunnen komen ophalen. Ook zal het café op eigen kosten drankjes schenken voor mensen die behoefte hebben aan een gesprek na de gebeurtenissen van die avond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.