Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Zorgpremie wordt bijna 150 euro duurder

In tegenstelling tot het afgelopen jaar zal de zorgpremie volgend jaar flink stijgen. Verwacht wordt dat we op jaarbasis bijna 150 euro duurder uit zullen zijn. Dat melden De Telegraaf en het AD.

Een tientje meer

Nu betalen we jaarlijks gemiddeld 1290 euro aan onze zorgverzekering. Uit uitgelekte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat we volgend jaar voor de basispremie gemiddeld 1432 euro gaan betalen. Maandelijks zullen we dan een kleine 12 euro meer moeten betalen.

Vorig jaar werd al duidelijk dat met het nieuwe kabinet de zorgpremie flink zou gaan stijgen. Het Centraal Planbureau rekende uit dat in deze kabinetsperiode de premie meer dan 300 euro omhoog gaat. Maar het eigen risico blijft daarentegen op hetzelfde bedrag staan. Dat heeft het nieuwe kabinet bevroren op 385 euro per jaar. De zorgpremie moet dan wel omhoog.

Meer zorgtoeslag

Volgens het AD gaat niet alleen de zorgpremie stijgen, maar ook de zorgtoeslag. Voor eenpersoonshuishoudens stijgt de maximale zorgtoeslag met 92 euro, voor meerpersoonshuishoudens met 277 euro.

Het is nog niet zeker of we volgend jaar ook echt 119 euro per maand gaan betalen voor onze zorgverzekering. Het ministerie berekent een bedrag dat slechts een richtlijn is voor verzekeraars. In november maken zij de exacte tarieven bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.