Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo stem jij vanuit huis Glennis Grace naar de finale

De Nederlandse Glennis Grace heeft de halve finale van talentenjacht America’s Got Talent bereikt. Op 11 september is de finale en als ze voldoende stemmen van het publiek krijgt zal ze dan het podium mogen beklimmen met de hoop om definitief door te breken in Amerika.

Helaas kregen Nederlanders die haar hebben gevolgd in de Amerikaanse show en wilden stemmen, de melding ‘Sorry! You are not eligible to vote.’ Dat komt omdat je identiteit bepaald wordt door je IP-adres. Zo ziet de server van America’s Got Talent waar jouw computer staat en krijg je als Nederlandse fan de melding dat je niet kunt stemmen. Maar door op 11 september via een VPN-verbinding te stemmen lukt dat wel en kan haar Nederlandse aanhang Glennis toch naar de finale stemmen.

„America’s Got Talent accepteert standaard alleen stemmen vanuit de Verenigde Staten, voor haar Amerikaanse kandidaten. De show heeft er nooit rekening mee gehouden dat een Nederlands talent als Glennis Grace zo ver zou kunnen komen. Via een VPN biedt je alle Nederlanders die Glennis willen steunen graag de mogelijkheid om toch te stemmen,” aldus Joeri van de Watering van GOOSE VPN, een van de aanbieders van een VPN verbinding. Andere namen van VPN-verbindingen zijn Express VPN, IPVanish, Mullvad en PureVPN. Niet alle VPN-verbindingen zijn gratis, maar bij veel kun je wel een gratis proefperiode afsluiten waarmee je de 11e kunt stemmen.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het? Mensen die willen stemmen, moeten de software of app van de door hun gekozen VPN-verbinding downloaden en dan de server in de Verenigde Staten selecteren. Op die manier ‘denkt’ het device waarop je dit hebt ingesteld, dat jij in Amerika bent. Op die manier kun je dus op 11 september je stem uitbrengen op de Nederlandse zangeres.

Veelgeprezen American Dream

Glennis Grace zong de sterren van de hemel tijdens haar auditie en bleef de jury in de verschillende ronden verrassen. Tijdens de kwartfinale zong ze ‘Never Enough’ uit de musicalfilm The Greatest Showman. Niemand minder dan jurylid Simon Cowell noemde haar optreden “briljant, classy en fantastisch”. Ze belichaamt voor Amerikanen als 40-jarige Nederlandse moeder de veelgeprezen American Dream, iets dat jurylid Mel B nog eens benadrukte: “Je zorgt helemaal zelf voor je zoon, en je neemt hier je kracht terug.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.