Metro
Metro Nieuws 10 sep 2018 / 04:59 uur

Zeven gewonden na mesaanval bioscoop Parijs

Parijs is zondagavond opgeschrokken door een man die met een mes en ijzeren staaf mensen verwondde in een bioscoop. De man is gearresteerd. Volgens Franse media is de aanvaller meerderjarig en heeft hij de Afghaanse nationaliteit.

Jeu-de-boulen

In totaal zijn er vier slachtoffers zwaargewond geraakt. Onder de slachtoffers zijn twee Engelsen. De aanvaller stak eerst drie mensen neer bij een bioscoop. Op een terrein vlakbij de bioscoop waren twee mannen aan het jeu-de-boulen. Die probeerden de man te stoppen door een bal naar hem te gooien. Dat lukte niet.

De man vluchtte weg en stak nog vier mensen meer. Een speciaal commando hield de aanvaller kort daarna aan.

Terreurdaad?

Het parket in Parijs meldde dat de zeven gewonden in een ziekenhuis zijn opgenomen. Over de motieven van de man is nog niets bekend. Franse justitie heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad gaat.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat er Nederlanders betrokken zijn bij bij het incident. ,,Maar we zijn het nog aan het uitzoeken”, zegt een woordvoerster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeven gewonden na mesaanval bioscoop Parijs
Sluiten