Metro
Metro Nieuws 18 sep 2018 / 16:15 uur

Wandelaar vindt hondje zonder hoofd en poten in park

In het Limburgse Brunssum heeft een wandelaar dinsdagochtend een lugubere vondst gedaan. De wandelaar vond in het Emmapark een hondje dat was onthoofd en geen voorpoten meer had.

UPDATE 19-09: uit nader onderzoek is gebleken dat het niet om een hond maar om een redelijk fors konijn ging. De politie denkt niet dat er dierenmishandeling in het spel is, waarschijnlijk is dit konijn slachtoffer geworden van een marter of een vos. Omdat er geen vermoeden van een overtreding meer bestaat, is het onderzoek hiermee afgesloten. 

Populair uitlaatgebied

Het is nog niet duidelijk wie de Boomer zo heeft toegetakeld en heeft achtergelaten. De gemeente Brunssum is met de politie een actie op social media gestart om de eigenaar van het hondje op te speuren.

Het Emmapark zou een veel bezocht hondenuitlaatgebied zijn. De gemeente roept mensen die er geregeld hun hond uitlaten op zich te melden als ze de eigenaar kennen. „We hopen de eigenaar snel te kunnen traceren om te kunnen achterhalen wat hier is gebeurd”, aldus de gemeente tegen 1Limburg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wandelaar vindt hondje zonder hoofd en poten in park
Sluiten