Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Verbeterde beelden van 9/11 9 miljoen keer bekeken

Het is inmiddels alweer zeventien jaar geleden dat een vliegtuig het World Trade Center in New York binnenvloog. Destijds was cameraman Mark LaGanga ter plekke en lukte het hem om veel vast te leggen op camera. Deze beelden werden gerestaureerd en eind augustus opnieuw gepubliceerd. De verbeterde beelden zijn inmiddels al meer dan 9 miljoen keer bekeken.

Chaos

Te zien is hoe LaGanga door de straten loopt en vastlegt hoe de hulpdiensten zich naar de rampplek snelden. Ook praat hij met slachtoffers die hem vertellen wat ze denken dat er voorgevallen is.

Zo vertelt een man aan LaGanga: „Ik was op de 81e verdieping. We waren met veertig mensen binnen toen ik een explosie hoorde.” Als hij doorheeft dat iedereen het goed maakt, rent hij samen met collega’s naar beneden. „Op de 68e verdieping kwam ik een vrouw tegen in een rolstoel. Ik heb haar helemaal naar beneden gedragen. Het was een chaos.”

Gevaar

LaGanga blijft bijna een half uur staan filmen. Vanaf de achttiende minuut is te zien hoe de tweede toren instort. Terwijl iedereen wegrent, blijft LaGanga met gevaar voor eigen leven staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.