Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Stafchef noemt Donald Trump een idioot

In een onlangs verschenen boek geschreven door journalist Bob Woodward zijn vernietigende uitspraken verschenen van medewerkers van president Donald Trump. Dit meldt CNN. Het Amerikaanse medium sprak met tientallen bronnen rond de president.

De slechtste baan ooit

CNN bemachtigde een exemplaar van het nog te publiceren boek van Woodward, beroemd door zijn rol in het Watergateschandaal. Ingewijden vertelden de journalist dat naaste medewerkers zelfs documenten van het presidentiële bureau hebben gestolen om te voorkomen dat Trump ze onder ogen zou krijgen.

„Hij is een idioot. Het is zinloos te proberen hem van iets te overtuigen”, zou stafchef John Kelly hebben gezegd tijdens een bijeenkomst. „Ik weet niet wat we hier doen. Dit is de slechtste baan die ik ooit heb gehad.” Minister James Mattis (Defensie) liet zich op zijn beurt ontvallen dat Trump het inzicht heeft van een basisscholier.

Leugenachtigheid

Een andere opvallende onthulling draait rond het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller. De toenmalige advocaat van Trump, John Dowd, hield zijn cliënt voor dat hij in een „bajespak” zou eindigen als hij een verklaring zou afleggen bij het team van Mueller. De jurist zou de vermeende leugenachtigheid van Trump als een groot probleem hebben gezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.