Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Sneijder neemt afscheid van Oranje

Wesley Sneijder neemt donderdagavond afscheid van het Nederlands elftal. De oefeninterland tegen Peru in de Johan Cruijff ArenA zal hij zijn laatste wedstrijd met Oranje spelen. Het is de 134e keer dat hij het shirt van de nationale ploeg draagt.

Belangrijke supporters

Koeman vloog begin dit jaar naar Qatar om Sneijder, toen net verhuisd naar Al-Gharafa, te vertellen dat voor hem in het ‘nieuwe’ Oranje geen plaats meer is. De Utrechter wilde zelf echter dolgraag afscheid nemen op het veld en krijgt daarom van de KNVB, gezien zijn status als recordinternational, een afscheidswedstrijd. Tal van prominenten zitten op uitnodiging van Sneijder op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA. Zelfs FIFA-voorzitter Gianni Infantino komt naar Amsterdam om bij het afscheid van Sneijder te zijn.

Voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman dient de ontmoeting met Peru ook als voorbereiding op de start van de Nations League, zondag tegen wereldkampioen Frankrijk. Koeman kiest naast Sneijder grotendeels voor de ploeg die zondag in Saint-Denis speelt. De wedstrijd tegen Peru begint om 20.45 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.