Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Sesamstraat-sterren Bert en Ernie waren geliefden

Het is ongetwijfeld een van de bekendste duo’s uit je jeugd. Bert en Ernie uit Sesamstraat. Of je er nou van hield of niet, je zal ze vroeger wel eens gezien hebben. Alleen wat was hun relatie nou precies?

Stelletje

Dat bleef altijd onduidelijk totdat Mark Saltzman – decennialang de maker van Bert en Ernie en de rest van het kinderprogramma – door Queerty aan de tand gevoeld werd. En ja. Het is inderdaad een stelletje, zo geeft hij toe.

,,Ik heb altijd het gevoel gehad – zonder homoseksualiteit per se heel nadrukkelijk op de agenda te willen zetten – dat ze een stelletje vormden, terwijl ik de verhalen schreef", vertelt Saltzman. ,,Ik zou niet weten hoe ze anders te omschrijven."

Arnie & Paul en Bert & Ernie?

De relatie blijkt zelfs gebaseerd op die van hemzelf met editor Arnold Glassman, oftewel Arnie. Al was Arnie dan weer eigenlijk Bert? ,,Bert was altijd in de weer met zijn paperclips en probeerde alles te organiseren, de boel bij elkaar te houden. Echt een kantoorbaan dus. En ik was dan Ernie, de grappenmaker. Arnie zijn OCD in combinatie met mijn chaotisch zijn zou voor de spanning in de verhalen zorgen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.