Metro
Metro Nieuws 14 sep 2018 / 16:26 uur

Schutter Roermond (16) ‘dol op wapens en de Joker’

Vrijdagochtend schoot een zestienjarige jongen meerdere keren in en buiten een school in Roermond. Alhoewel het motief van de jonge schutter nog niet helemaal bekend is, wordt er over de jongen zelf steeds meer bekend.

Zo blijkt uit gesprekken die RTL Nieuws voerde met ooggetuigen en scholieren dat de jongen gek was op wapens. Op social media volgt hij meerdere account over wapens, en hij postte zelf ook foto’s met een luchtbuks, een boksbeugel en andere wapens.

‘Acht luchtbuksen’

De politie pakte de schutter snel op, en heeft vrijdagmiddag een huiszoeking gedaan. Daar werden messen, pepperspray en gegevensdragers (zoals mobiele telefoons) in beslag genomen. Volgens een schoolganger zouden er in de kelder van het huis ‘zeker acht luchtbuksen hangen’, die de jongen alleen in de tuin zou mogen gebruiken. De politie heeft dit niet bevestigd.

Leerlingen waren een beetje bang

Een andere schoolgenoot vertelt dat de jongen een obsessie had voor De Joker uit de Batmanfilms: een schurk, een badguy die krankzinnige en duistere trekjes heeft. „Leerlingen waren een beetje bang voor hem”, vertelt de scholier over de jonge schutter aan RTL Nieuws.

Heath Ledger als The Joker. Foto: Getty Images

De jongen wordt momenteel verhoord en de politie doet onderzoek naar de zaak. Het ging nadrukkelijk niet om het aanrichten van een bloedbad, aldus de politie, maar om een ruzie met een andere leerling van het Kennis- en Expertisecentrum (KEC). De jongen nam een geweer, een alarmpistool, een paar messen en een bijl mee. Niemand raakte gewond.

Blij met snelle actie docenten

Zaterdag vindt er een bijeenkomst plaats voor de leerlingen en betrokkenen van de school. Een woordvoerder van de school zei dat alle ouders vrijdag zijn gebeld. Tijdens die gesprekken bleek dat de ouders bezorgd zijn, maar ook veel respect hadden voor het ingrijpen door docenten.

Reageer op artikel:
Schutter Roermond (16) ‘dol op wapens en de Joker’
Sluiten